Grillezett lazacfilé párolt spenóttal
- 4 darab lazacfilé (kb. 100 g/darab)
- 300 g friss spenót
- 1 csésze quinoa
- 2 csésze víz
- 1/2 kocka zöldségleves
- 1 citrom leve
- 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
- 1 teáskanál mustár
- só és bors ízlés szerint
- Először készítsük el a quinoa salátát. A quinoát öblítsük át hideg vízben, majd tegyük egy lábasba az 1/2 kocka zöldséglevessel és a 2 csésze vízzel. Forraljuk fel, majd takarjuk le és hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg a quinoa megpuhul és az összes folyadékot felszívja. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze a friss spenóttal.
- Közben készítsük elő a grillezett lazacfilét. Sózzuk, borsozzuk a filéket, majd kenjük be őket 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt, majd tegyük bele a lazacfiléket, és süssük 2-3 percig mindkét oldalukat, amíg a lazac szép aranybarnára pirul.
- Végül készítsük el a citromos vinaigrette öntetet. Keverjük össze a citromlevet, az extra szűz olívaolajat és a mustárt egy tálban, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
- Tálaljuk a grillezett lazacfiléket a quinoa salátával, majd öntsük rá a citromos vinaigrette öntetet.
Nutrition
- Kalória: 432 kcal
- Cukor: 2g
- Zsír: 19g
- Telített zsír: 3g
- Telítettlen zsír: 16g
- Szénhidrát: 36g
- Rost: 7g
- Fehérje: 19g
- Koleszterin: 49mg