Print

Grillezett lazacfilé párolt spenóttal

Hozzávalók

Scale
  • 4 darab lazacfilé (kb. 100 g/darab)
  • 300 g friss spenót
  • 1 csésze quinoa
  • 2 csésze víz
  • 1/2 kocka zöldségleves
  • 1 citrom leve
  • 3 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • 1 teáskanál mustár
  • só és bors ízlés szerint

Elkészítés

  1. Először készítsük el a quinoa salátát. A quinoát öblítsük át hideg vízben, majd tegyük egy lábasba az 1/2 kocka zöldséglevessel és a 2 csésze vízzel. Forraljuk fel, majd takarjuk le és hagyjuk főni kb. 15 percig, amíg a quinoa megpuhul és az összes folyadékot felszívja. Hagyjuk hűlni, majd keverjük össze a friss spenóttal.
  2. Közben készítsük elő a grillezett lazacfilét. Sózzuk, borsozzuk a filéket, majd kenjük be őket 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal. Melegítsünk fel egy grillserpenyőt, majd tegyük bele a lazacfiléket, és süssük 2-3 percig mindkét oldalukat, amíg a lazac szép aranybarnára pirul.
  3. Végül készítsük el a citromos vinaigrette öntetet. Keverjük össze a citromlevet, az extra szűz olívaolajat és a mustárt egy tálban, majd sózzuk és borsozzuk ízlés szerint.
  4. Tálaljuk a grillezett lazacfiléket a quinoa salátával, majd öntsük rá a citromos vinaigrette öntetet.

Nutrition