Print

Sárgadinnyés Prosciutto tekercs

Hozzávalók

Scale
  • 1 közepes méretű sárgadinnye
  • 1014 szelet prosciutto sonka
  • Friss bazsalikom levelek
  • 2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • Frissen őrölt fekete bors ízlés szerint

Elkészítés

  • Vágd le a sárgadinnye héját, majd magozd ki és vágd kisebb kockákra vagy csíkokra. A szeletek legyenek vékonyak és könnyen feltekerhetők.
  • Helyezz egy szelet prosciutto sonkát egy sík felületre. Az egyik végén helyezz el néhány friss bazsalikomlevelet, majd tekerd fel a sonkát a bazsalikom köré. Helyezz a tekercs tetejére egy sárgadinnye darabot, majd óvatosan görgesd fel a prosciuttoval, hogy a sárgadinnye a tekercs közepén legyen. Ismételd meg ezt a lépést a maradék szeletekkel.
  • Helyezd a sárgadinnye és prosciutto tekercseket egy tányérra.
  • Locsold meg a tekercseket 1 evőkanál extra szűz olívaolajjal, majd szórd meg frissen őrölt fekete borssal ízlés szerint.
  • Tálald azonnal és frissen.

Nutrition