Home Egészség - Szépség 5 szépségtipp, amit minden nőnek tudnia kéne

5 szépségtipp, amit minden nőnek tudnia kéne

649
0

Ahhoz, hogy a legszebb arcunkat tudjuk mutatni, nincs szükség méregdrága kozmetikumokra vagy több órás reggeli előkészületre. Szakértők szerint legtöbbünknek elég csak arra néhány alapvető szépségfogásra odafigyelnünk, amik elengedhetetlenek a jó külsőhöz.

A szakértők 5 alapvető szépség tanácsa segítségével jól érezhetjük magunkat a bőrünkben anélkül, hogy vagyonokat költenénk magunkra.

1.  A fényvédő a legjobb öregedésgátló!

A fényvédők valóban a legjobb öregedés gátlók?

Mielőtt súlyos ezreket adnánk ki egy neves ránctalanító krémért, próbáljunk ki egy fényvédő krémet. Kevesen tudják a fényvédőkről, hogy védelmi szerepük mellett elképesztően hatékony bőrápolószerek is. Mivel a naptejek meggátolják a káros napsugarak bőrbe jutását, így meggátolják azok öregedést kiváltó hatását is. A nap egészséges sugarai hatására kollagén termelődés indul a bőrben, kollagén nélkül pedig a bőr nem tudná természetes úton megtartani a feszességét. Tehát a napnak van egy igen jótékony szerepe is. Védelem nélkül azonban a káros sugarak jelenléte miatt pár év távlatában már napi néhány perc is a tűző napon figyelemre méltó változásokat okoz a bőrben.

Nemcsak a ráncok jelennek meg, hanem a szeplők, napfoltok és hajszálerek is, végül a bőr érdessé és petyhütté válik. A naptejek képesek megvédeni a bőrt ezektől a roncsoló sugaraktól. A szakértők a 15 faktoros és annál magasabb erejű krémeket ajánlják. Mivel a napon töltött idő alatt romlik a naptejek hatékonysága, ezért óránként vagy kétóránként újra kell kenni őket. Nagyon hatásos az is, ha hagyományos naptejjel kenjük be az arcunk sminkelés előtt. A mattításhoz könnyű, áttetsző ásványi púdert használjunk, hogy ezzel is extra védelmet nyújtsunk az arcunknak. Ezek az ásványi púderek ugyanis természetes napvédőt tartalmaznak, ezért további védelmet nyújtanak a bőrnek.

2.  Ne becsüld le a hidratáló hatását!

A hidratálás elengedhetetlen az egészséges szép bőr eléréséhez.

Ha csak egyetlen kozmetikumra futja havonta, akkor az legyen egy jó hidratáló krém. Akár száraz, akár normális, akár zsíros vagy kevert a bőrünk, legtöbbször semmi másra nincs szükségünk a fiatalodáshoz, mint egy jó hidratáló krémre. Ha a bőr kiszárad, a ráncok elmélyülnek és jóval öregebbnek láttatnak a valóságnál. 20 és 30 éves kor között a hidratáló védelmet nyújt az idő előtti öregedés ellen és kivált egy tucat más kozmetikumot, miközben megelőz egy későbbi beavatkozást. Milyen is pontosan a jó hidratáló? A jó hidratáló mindent megad a bőrnek ahhoz, hogy annak nedvességtartalma állandó szinten maradjon, akár gyengéd vízpótlásról, akár intenzív hidratálásra van szükség.

A megfelelő típust mindenkinek a saját bőre igényei határozzák meg. Ha a bőr normális vagy enyhén száraz, akkor válasszunk alfa hidroxisav tartalmú készítményeket. Ezek önmagunkban segítenek hidratáltan tartani a bőrt. Ha a bőr nagyon száraz, akkor olyan technológiájú krémeket válasszunk, melyek mikroszkópikus gömböcskék segítségével a nap során fokozatosan szabadítják fel a bőr számára szükséges nedvességet, így egész nap folyamatosan táplálják a bőrt. Ha a bőr zsíros, akkor könnyű, lágy hidratálót használjunk. Mivel az olaj nem hidratál, így még fokozott olajtermelés esetén is szükséges a vizet pótolni.

3.  Figyelmesen válasszunk arctisztítót!

Figyelmesen válasszunk arctisztítót!

Ha eddig szappannal és vízzel mostunk arcot, akkor itt az ideje átgondolni az arctisztítási szokásokat. A bőrgyógyászok szerint az egyik legfontosabb szépség trükk, hogy minél kíméletesebb arctisztítót válasszunk és még azt is takarékosan használjuk. Nyáron vagy olajos bőr esetén fokozottan nagy a kísértés, hogy naponta többször mossunk arcot, pedig a túlmosás akárcsak az olyan durva termékek, mint a hagyományos szappan, sértik az arcbőrt.Ha túl sűrűn mossuk az arcunk, napi 2-nél többször, akkor károsodik az arc természetes lipid rétege, az az olajos védőréteg, mely fiatalon és egészségesen tartja az arcbőrt. Ha a védelem megszűnik, és a bőr védőburka szakadozottá válik, a bőr gyorsan kiszárad, kirepedezik, hámlani kezd, viszket, ég, irritál. Ez egyben azt is jelenti, hogy öregebbnek fog tűnni a valódi koránál. A megoldás az, hogy minél kíméletesebb arctisztítót használjuk és azt is csak legfeljebb napi 2-szer.

4.  Megfelelő eszközt a megfelelő feladatra!

A szépségápolás alapja nem csak a kozmetikai vagy natúr termékek megfelelő kiválasztása, hanem a használatos eszközök jó minősége.

Lehet, hogy a megvettük a legjobb szemfestéket, amit boltban csak kapni lehet, hozzá a legújabb luxus alapozóval és a szupermodellek kedvenc pirosítójával, de ha nincs meg a megfelelő felszerelésünk, amivel használjuk őket, akkor pont azokat az előnyeiket vesztik el, amiktől ennyibe kerültek. Mit jelent a megfelelő eszköz?

Az ecseteknek puha szőrűnek kell lenniük, hogy finomak legyenek a bőrhöz, de mégis meg legyen a maguk tartása amivel az arc felszínére tudjuk vinni a festéket. Ha az ecsetet a púderbe vagy szemfestékbe mártva azt látjuk, hogy a szemcsék lehullanak róla mielőtt az arcunkhoz emelnénk, akkor rossz az ecset és kárba megy a drága festék.

5.  2 évente frissítsük az megjelenésünket!

Ha a gimnáziumi évfolyam-találkozón azt hallod, hogy semmit sem változtál az elmúlt 10 évben, akkor azonnal irány a legközelebbi szépségszalon. Ahogy a szakértők mondják: ha nem emlékszel, mikor váltottál utoljára frizurát vagy mikor változtattál valamit a sminkeden, akkor már biztosan idejétmúlt. Ideális eseteben az ember megjelenése, beleértve a hajviseletet és a sminket, minimum 2 évente frissítésre szorul, esetenként sűrűbben is, ha a kor divatja radikálisan megváltozott közben. A naprakész megjelenés egyúttal fiatalos és modern külsőt is jelent. Semmi sem öregít jobban egy nőt, mint egy idejétmúlt frizura és egy ódivatú smink. Ha jó ideje nem frissítettünk a megjelenésünkön, akkor ideje ellátogatni a kedvenc drogériánkba. A legjobb termékeket ott is gyakorló sminkesek árulják, akik pillanatok alatt meg tudják mondani mi a trend.

Previous articleA nők és a depresszió: figyelmeztető tünetek
Next article15 gyors diétás tipp

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here