Kezdőlap Diéta hírek Hogyan fogyjak le gyorsan? – Ne csak az ételekre, a mozgásra is...

Hogyan fogyjak le gyorsan? – Ne csak az ételekre, a mozgásra is koncentrálj!

A testünk egy komplex rendszer, ha változtatni akarunk az állapotán, összetett életmódváltásra van szükség. Nem elég egészségesen táplálkozni, oda kell figyelnünk a mozgásra is, hogy ne csak vékonyka, de feszes és fitt testűek is legyünk. Ráadásul a rendszeres mozgás nem csupán a zsírégetést szolgálja, hanem hosszú távon megváltoztatja az étkezési szokásainkat is, így dupla haszonnal jár. Röviden összefoglaljuk, hogyan juthatsz el idáig!

Felkészülni! – Mindig tervezz előre, így nem érhet váratlan meglepetés

A sportolás bevezetése az életedbe a nulladik lépésnél, a tervezésnél kezdődik. Először is tűzz ki egy reális, elérhető, ugyanakkor motiváló célt magadnak és rendelj hozzá határidőt! Könnyebb lesz kitartanod, ha részteljesítményeket is megfogalmazol és értékeled, ha sikerül elérned azokat.
Például, ha tíz kiló súlyfelesleggel bírsz, akkor határozd el, hogy diéta és mozgás segítségével le fogsz adni havonta egy kilót. Ez nem elérhetetlen, viszont jól ellenőrizhető cél. Találd ki azt is, hogyan jutalmazod majd magad, amikor a mérleg jelzi, hogy elérted az áhított változást!

Vigyázz! – Készítsd fel magad lelkileg

A kezdés előtt készíts magadról egy fotót, aminek a párja majd a folyamat végén készül. Mérd meg a súlyodat, a derék- és csípőbőségedet, a combod és a vádlid kerületét, és jegyezd is fel a kapott értékeket. Ezek rendszeres ellenőrzésével jól követhető lesz a változás.
Válasz egy neked tetsző mozgásformát, amit kedvvel tudsz majd űzni, hiszen ha nem leled örömödet benne, akkor nem is tudsz kitartani. A fogyókúra csak akkor lehet sikeres, ha kihívásnak éled meg és nem puszta szenvedésnek. Számtalan edzőterem kínál jobbnál jobb sportokat, ahol hozzáértő és segítőkész edzők irányítják a munkát. Ha pedig jobban szeretnél egyedül, otthon mozogni, keress online edzéseket az interneten!

Kész! – Légy logikus

Döntsd el, heti hány alkalmat tudsz szánni a mozgásra, és illeszd be ezeket a hetirendedbe! Igyekezz legalább háromszor mozogni hetente, ez a zsírégetés és alakformálás szempontjából többet ér, mint ha hétvégén egyszer elmész lefutni egy félmaratont. (Ami persze úgysem menne a hét közbeni edzések nélkül.)
Ügyelj a fokozatosságra! A fogyás nem varázsütésre következik be, mint minden igazi eredményhez, ehhez is idő kell. Ha nagyon régen (esetleg soha) nem mozogtál, ne a lelkesedésed, hanem a józan eszed vezessen, kezdj rövidebb időtartamokkal vagy könnyebben végrehajtható gyakorlatokkal! A testednek, az izmaidnak is szüksége van a ráhangolódásra.

Rajt! – Vágj bele a gyors és egészséges eredményért

Vegyél egy nagy levegőt és kezdd el! Az elején különösen figyelj arra, hogy a fáradtság vagy a látszólagos eredménytelenség miatt ne veszíts a kedvedből! Egy új szokás kialakításához legalább három hét kell, és ennél rövidebb idő alatt a tested sem formálódik át.
Vezess edzésnaplót! Ha nem is látod magadon azonnal a változást, motiváló hatású, ha az elvégzett munka értékével tisztában vagy. Büszke lehetsz arra, hogy megcsináltad!

Ha elkezded a fogyókúrát és egyaránt odafigyelsz a diétára és a rendszeres mozgásra, hamarosan sokkal jobban fogod érezni magad, karcsúbb, formásabb és energikusabb leszel. Aztán eljön az a nap, amikor mások is észreveszik rajtad a változást, és nemcsak a külsődet, de az elszántságodat is értékelni fogják.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here