Kezdőlap Diéta hírek Hogyan fogyjak le gyorsan? Ha ezeket eszed, biztosan éhesebb leszel

Hogyan fogyjak le gyorsan? Ha ezeket eszed, biztosan éhesebb leszel

Mert vannak ételek, amiktől csak éhesebb lesz az ember. Te ismered ezeket? Most lerántjuk róluk a leplet, és segítünk az elkerülésükben. A cél: sikeres életmódváltás, és fogyás.

A savanyúság, mint a fogyás ellensége?

Bizonyára már attól összefut a szádban a nyál, ha csak egy savanyú uborkára gondolsz. Ha nap közben megkívánod, és megeszel belőle párat, a diétád látja kárát, mert hamar megéhezel tőle, és hajlamos leszel hülyeségeket enni. A jó hír, hogy nem kell róla lemondanod, edd egy normál adag étel mellé, így elkerülheted a farkaséhséget.

Tudtad? A benne lévő só miatt szomjas leszel. Ezzel bánj óvatosan, mert össze lehet téveszteni az éhséggel. A savanyú ubi mellé tehát fogyassz el egy-egy pohár vizet is.

Jó hír: támogatja a bélflórád egészségét.

Gyümölcslé az életmódváltásban

A boltban kapható gyümölcslevek megtévesztik a gyanútlan, diétázó áldozatot, ugyanis tele vannak kalóriával és cukorral. Aztán pedig nem csoda, ami történni fog: a vércukorszinted az egekbe szökik, majd hatalmas lejtmenetbe kezd. Magyarul, alaposan megéhezel.

Semmiképp se hagyd el, mert dúskál vitaminokban, és ásványi anyagokban. Ehelyett melegen javasoljuk, hogy mindenképp egyél mellé egy egészséges fogást, mert különben csak mardos majd az éhség.

Semmiképp se igyál belőle napi egy pohárkánál többet, mert rendkívül kalóriadús, és figyelj oda rá, hogy csakis a 100%-os változatot részesítsd előnyben.

Ha nagy kísértést okoz a mennyiség betartása, akkor a gyümölcsöket inkább fogyaszd a maguk természetes nemében, és így még a rostokat is biztos sikerül megkaparintanod.

Cukor & édesítőszerek – könnyű a rabjaivá válni

Ugye te sem lepődsz meg rajta, hogy a jó öreg cukor is rajta van az éhséget kiváltó élelmiszerek listáján?

Nagyon nehéz megválni tőle, hiszen folyton megkívánja az ember. Könnyű beleesni a cukorfüggőség csapdájába. Ám azt ne várd, hogy jóllaksz egy kis csokitól, vagy egy gyümölcslétől, mivel tápanyagban bizony szegények.

Alternatíva: gyümölcs.

A mesterséges édesítőszereket nem sorolhatjuk a jó szívvel fogyasztható helyettesítők közé, mert csak még jobban kívánod tőlük az édességet – többnyire szomjúságot is okoznak, amit sokan az étel iránti sóvárgással kevernek össze –, bár tény, hogy a vércukorra gyakorolt hatásuk jóval kedvezőbb lehet.

Ketchup – miért kívánod annyira?

A ketchupban a fruktóztartalmú kukoricaszirup a legnagyobb probléma. Fogja magát, és alattomosan belekontárkodik az anyagcserédbe: lassítja a leptin nevű hormon termelését (a teltségérzet kialakulásáért felelős). Nos, többek között ezért van az, hogy úgy érzed, egy tonnányi sült krumplit is meg bírnál enni, természetesen gazdagon nyakon öntve ketchuppal.

Sós snack, és zacskós leves – a diétagyilkos két jó barát

A sós ételektől mindig szomjasnak és éhesnek érzed magad, bár sajnos többnyire a szomjúságot az éhséggel keverjük össze. Ez nem jó hír a fogyókúrázóknak.
A szódium becsapja a tested: serkenti az örömfelelős neurotranszmitter, azaz a dopamin termelését. Ennek ismeretében nem csoda, hogy újra és újra megkívánod a sós dolgokat.

A ropik és perecek ráadásul igazi szénhidrátbombák, szóval tényleg jobb velük vigyázni, ha életmódváltásra adtad a fejed.

A zacskós levessel ugyanez a helyzet, tele vannak szódiummal. Főzz inkább házi levest!

Amint látod, az életmódváltás ösvényén nagyon könnyű mellékutakra tévedni. Ne hagyd magad becsapni a fenti élelmiszerek csapdájával, kerüld őket messzire, és meglátod, sokkal sikeresebb lesz a diétád.

 

HOZZÁSZÓLOK A CIKKHEZ

Please enter your comment!
Please enter your name here